Nikon Action EX 10×50

27.990,00 RSD

NIKON DVOGLED ACTION EX 10×50 je prava stvar kada je u pitanju profesionalna optika. Nema dileme da se radi o izvanrednom proizvodu vrednom svake pažnje. Kvalitet slike i precizno podešavanje vide se čim uzmete ovaj proizvod u ruke.
Vodootporan (do 1 m tokom 5 minuta) i otporan na magljenje zahvaljujući punjenju azotnim gasom.
Dizajn koji omogućava posmatranje i sa udaljenim dvogledom od očiju pruža čisto vidno polje, čak i osobama koje nose naočare. Profesionalna optika zahteva i neke od sledećih karakteristika. Gumeni prstenovi ispred okulara mogu višestepeno da se okreću i podešavaju, pa olakšavaju usaglašavanje sa odgovarajućim rastojanjem oka od okulara tražila. Sočiva sa više slojeva premaza i velikim prečnikom objektiva za optimalnu jasnoću slike. Gumeni sloj za zaštitu od udaraca i čvrsto, udobno držanje.
Ekološko staklo je bez olova i arsenika.
Ovaj dvogled koristi Porro prizmu koja podseća na slovo Z. Na taj način skraćuje se dužinu dvogleda jer se svetlost prelama umesto da direktno prolazi kroz sočiva kao kod ROOF modela. Porro prizma tako izoštrava sliku odnosno ispravlja lik kod dvogleda a profesionalna optika postaje kompaktnija.
Uvećanje : 10x
Prečnik objektiva: 50 mm
Ugaono vidno polje (realno/stepen): 6,5
Ugaono vidno polje (približno/stepen): 59,2
Vidno polje na 1000m : 114 m
Izlazna zenica (mm): 5
Relativna svetlina: 25
Udaljenost oka od okulara: 17,2mm
Minimalna daljina fokusiranja: 7m
Dužina: 178mm
Širina: 196mm
Dubina: 68mm
Težina: 1020g
Podesivost međuočnog rastojanja: 56-72 mm
Tip: Porro
NIKON DVOGLED ACTION EX 10×50 je proizvod koji odlično opravdava svoju cenu. Ono što je sigurno, sa ovom spravicom nećete ništa propustiti niti Vam išta može promaći neopaženo ne samo u Vašoj blizini nego i mnogo dalje.

Šifra proizvoda: M633 Kategorije: , Oznake: , ,